Active Path Finder

Produktet kan søkes NAV Hjelpemiddelsentral.

Hms.nr. 253135 – str.35-38
Hms.nr. 253136 – str.38-41
Hms.nr. 253137 – str.42-45

Hvorfor bruke Active Path Finder?

  • For å redusere fare for fall
  • For å forhindre at brukere «fryser»
  • For å stimulere til lengre og raskere skritt
  • Få å opprettholde en aktiv og selvstendig hverdag
  • For å få en rytme når man går, og motvirke fryseepisoder

Active Path Finder
Et av de kjente tegnene ved Parkinson sykdom er at man får en subbende gange med korte skritt og en foroverlutende gange. Bevegelsene blir trege, og det er vanskelig å ta det første skrittet når man skal begynne å gå. Dette gjør at mange som lever med Parkinson faller oftere enn andre, og mange har utfordringer med å gå. 

Active Path Finder er et CE-sertifisert teknisk medisinsk hjelpemiddel som er spesielt utviklet for brukere som lever med Parkinson eller andre nevrodegenerative sykdommer. Noen av disse opplever problemer med å gå, og blir stående og trippe eller opplever å «fryse fast» uten å komme videre. Dette gjør at flere brukere ikke klarer å gå og får begrenset sin bevegelsesfrihet. Active Path Finder gir visuelle tegn ved hjelp av en laser for å hjelpe mennesker som har uregelmessig gange. Visuell stimuli er viktig for å få en funksjonell gange, uten hjelp fra pårørende eller helsepersonell. Visuell stimuli eller «guidance» er et kjent begrep for fagpersonell som arbeider innenfor rehabilitering.

Hvordan virker det?

Active Path Finder er en anordning som man fester til skoene. Påmonterte justerbare lasere lyser opp foran føttene som markerer hvor man kan sette neste steg med en grønn lysende stripe. Når man går over streken får man en rytme som gjør at det blir langt enklere å flytte beina sine, både med tanke på skrittlengde og hurtighet. Active Path Finder kommer i 3 ulike størrelser som gjør at de passer de fleste skostørrelser.

Størrelser:

-M: 35-38 art.nr. 2700-1
-L: 38-41 art.nr. 2700-2
-XL: 42-45 art.nr 2700-3

«Min far er super fornøyd med produktet. Active Path Finder hjelper ham til å gå bedre. Han er 82 år gammel og går dårlig på grunn av Parkinson sykdom, men Active Path Finder gjør det mulig for han å gå – noe som betyr veldig mye for han i sin situasjon»

Marianne, datter – om Active Path Finder

«Det er en god ide. Projiserte linjer er et godt hjelpemiddel, men frem til nå er de bare blitt bygget inn i krykker og rullatorer»
Peter Schmidt, National Parkinson Foundation, USA

Parkinson GO!
Klikk her for å gå til produkt

Active airBody Dryer – Selvhjulpen i en privat situasjon!
Klikk her for å gå til produkt 

Active Bodywasher – Selvhjulpen i en privat situasjon!
Klikk her for å gå til produkt

Active EasyRiser– Aktiv, trygg og selvhjulpen!
Klikk her for å gå til produkt

AActive Power Assist Glove
Klikk her for å gå til produkt

CE-sertifisert (klasse 1 teknisk medisinsk utstyr)