Active Manuxa – Den sterke hånden

Active Manuxa

– Den sterke hånden

Produktet kan søkes NAV Hjelpemiddelsentral.

Hms.nr.239782 Active Manuxa Medium
Hms.nr.237077 Active Manuxa Liten

Vi anbefaler å se video:

En velferdsteknologisk nyhet!
Manuxa er en innovativ og funksjonell batteridrevet grepsforsterker som er spesielt utviklet for de med artroser, håndskadde og de med nedsatt kraft/bevegelighet i hendene. Det som skiller denne fra andre gripehjelpemidler er at den kan benyttes selv uten særlig bevegelighet i egne fingrer. Man får et ekstra grep som erstatter sitt eget smertefulle grep uten at man presser smertefulle ledd.

Du får tilført en sterk «hånd» som til enhver tid kan hjelpe deg med daglige gjøremål. Dette gir deg et funksjonelt kraftig grep når egne fingrer er både smertefulle og har nedsatt bevegelighet. I korte eller lengre perioder hvor man ønsker å bruke sin egen kraft kan «den sterke hånden» enkelt vippes bort eller tas helt av. Med Active Manuxa vil du alltid ha et sterkt grep tilgjengelig når du ønsker, som ikke påfører deg unødvendig anstrengelse eller smerter. Den er utviklet Danmark i samarbeid med ergoterapeuter, og i dialog med brukere som selv har utfordringer med grep.

Anvendelse av kraftgrep
Manuxa er fleksibel og kan både hjelpe med små pinsettgrep og større grep. Innsiden av gripearmen er dekket av et non-slip materiale slik at grepet rundt det man skal holde blir ekstra stabilisert.

Midten av gripearmen kan benyttes til å gripe hardt rundt en gjenstand f.eks. en kniv. Pinsettgrepet på enden av gripearmen kan med fordel benyttes når man skal åpne vanskelige påleggspakker og annet foliemateriale. Gripearmen har et kraftig grep og den er enkel og brukervennlig. Manuxa løfter gjenstander på opptil 20 kg – det er kraften i armene som kan begrense mulighetene. Når man i en periode ikke har behov for gripearmen kan den lett skyves til side slik at den ikke kommer den ikke i veien. Hvis man i lengre tid ikke ønsker å benytte gripearmen kan den lett tas av.

Personlig og ergonomisk tilpasning
Innfestingen til griper (den sorte delen i stoff) kan fås i flere forskjellige størrelser. Hver av disse størrelser kan ytterligere innstilles og tilpasses hver enkelt bruker ved bruk av borrelås.

Manuxa – den eneste av sitt slag
Manuxa er det eneste produktet på markedet av sitt slag til personer med gripevanskeligheter, samt fingre- og håndleddsmerter. Manuxa hjelper deg til på best mulige måte å utnytte de ressurser og krefter du allerede har.

Et godt råd
Man skal gi seg selv god tid til å venne seg til Manuxa i starten. Det kan oppleves litt uvant å skulle være oppmerksom på koordinering av håndbevegelsene på denne måten. Vi anbefaler at du øver deg på å gripe om gjenstander med forskjellig vekt og størrelse over et bord til å starte med. Når du er blitt fortrolig med bruken av Manuxa kan du gå videre til daglige gjøremål.

Det er også viktig å kjenne seg selv og kjenne etter hvor mye kroppen vil være med på. Manuxa vil gjøre det mulig f.eks. å bære en pose med en hånd, som ellers er svekket for krefter. Hvis du skal bære en tung pose, så ha den så tett som mulig på kroppen din.

Ved løft av tyngre gjenstander bør du også alltid sikre deg at Manuxas sitt grep er fast og stabilt nok slik at du ikke mister eller ødelegger noe.

*Finnes kun til høyre hånd