Active Manuxa- Den sterke hånden!

Produktet kan søkes NAV Hjelpemiddelsentral.
Hms.nr.236397

Manuxa er en innovativ og funksjonell grepserstatter som er spesielt utviklet for de med artroser i hendene og de med nedsatt bevegelig eller skade. Det som skiller denne fra andre gripehjelpemidler er at den kan benyttes selv uten særlig bevegelighet i egne fingrer. Man får et ekstra grep som erstatter sitt eget, uten at man presser smertefulle ledd.

Du får tilført en sterk «hånd» som til enhver tid kan hjelpe deg med daglige gjøremål. Dette gir deg et funksjonelt kraftig grep når egne fingrer er både smertefulle og har nedsatt bevegelighet. I korte eller lengre perioder hvor man ønsker å bruke sin egen kraft kan «den sterke hånden» enkelt vippes bort eller tas helt av. Med Active Manuxa vil du alltid ha et sterkt grep tilgjengelig når du ønsker, som ikke påfører deg unødvendig anstrengelse eller smerter. Den er utviklet Danmark i samarbeid med ergoterapeuter, og i dialog med brukere som selv har utfordringer med grep.

Hva kan den hjelpe deg med?
–   Skrue lokk på syltetøyglass, melkekartonger og flasker.
–   Holde kanner, flasker, kopper og krus.
–   Løfte handleposer, vesker og spann.
–   Skjære kjøtt, brød og grønnsaker
–   Flytte ting rundt, f.eks. gryter og glass, samt holde din håndtaket til støvsuger.

 Anvendelse av kraftgrep
Manuxa er fleksibel og kan både hjelpe med små pinsettgrep og større grep. Innsiden av griperen er dekket av et non-slip materiale, så grepet blir ekstra stabilisert.

Midten av griperen kan benyttes til å gripe hardt rundt en gjenstand f.eks. en kniv. Pinsettgrepet på enden av griperen kan med fordel benyttes, når man skal åpne vanskelige påleggspakker og annet foliemateriale. Griperen har et kraftig grep, og den er enkel og brukervennlig. Manuxa løfter gjenstander på opptil 5 kg. Når man i en periode ikke har behov for griperens kraft-grep, kan den lett skyves til side, dermed kommer den ikke i veien. Hvis man i lengere tid ikke ønsker å benytte griperarmen, kan den lett monteres av.

Personlig og ergonomisk tilpasning
Ortosen (den sorte delen i stoff) kan fåes i flere forskjellige størrelser. Hver av disse størrelser kan ytterligere innstilles og tilpasses hver enkelt bruker. Gripearmen fås også i forskjellige størrelser til ulike formål.

Manuxa – den eneste av sitt slag
Manuxa er det eneste produktet på markedet av sitt slag til personer med gripevanskeligheter, samt fingre- og håndleddsmerter. Manuxa hjelper deg til på best mulige måte å utnytte de ressurser og krefter du allerede har.

Et godt råd
Man skal gi seg selv god tid til å venne seg til Manuxa i starten. Det kan oppleves litt uvant å skulle være oppmerksom på koordinering av håndbevegelsene på denne måten. Vi anbefaler at du øver deg på å gripe om gjenstander med forskjellig vekt og størrelse over et bord til å starte med. Når du er blitt fortrolig med bruken av Manuxa kan du gå videre til daglige gjøremål.

Det er også viktig å kjenne seg selv og kjenne etter hvor mye kroppen vil være med på. Manuxa vil gjøre det mulig f.eks. å bære en pose med en hånd, som ellers er svekket for krefter. Hvis du skal bære en tung pose, så ha den så tett som mulig på kroppen din.

Ved løft av tyngre gjenstander bør du også alltid sikre deg at Manuxas sitt grep er fast og stabilt nok, slik at du ikke mister eller ødelegger noe.

Vi anbefaler deg å se video.
Kontakt oss for en hyggelig prat, produktdemonstrasjon eller tilbud!

Hvordan søke om hjelpemidler?