Pressemelding

Gründerfirma på Sandane vinner nasjonal storkontrakt

Hjelpemiddelpartner AS skal levere løftestoler sammen med noen av de største hjelpemiddelfirmaene i Norge. Et av de store anbudene NAV utlyser omfatter stoler med oppreisingsfunksjon, her er gründerbedriften fra Sandane blitt valgt ut som en av tre bedrifter som skal levere hjelpemidler til alle hjelpemiddelsentralene i Norge.

Hjelpemiddelpartner AS ble startet på Sandane i 2017 med støtte fra Innovasjon Norge. Selskapet har som målsetning å levere innovative løsninger til det norske helsemarkedet. Gjennom flere år har selskapet samarbeidet tett med andre gründere for å finne nye løsninger til helsemarkedet. I dag har firmaet seks ansatte med hovedkontor på Sandane og et kontor i Tønsberg.

Vinner sitt første anbud

Hjelpemiddelpartner AS leverte i november 2021 inn tilbud på anbudet som omfatter stoler med oppreisingsfunksjon. Firmaet er i sterk konkurranse med etablerte selskaper som omsetter for flere hundre millioner. Fredag 25. februar ble kontrakten med NAV Anskaffelsesseksjonen signert.

Hjelpemiddelpartner AS er både stolte og ydmyke over å være en av tre vinnere i dette anbudet. De er det eneste firmaet som skal levere løftestoler som ikke går på strøm til det norske markedet. Salgssjef Fred Bjørnson uttaler:

Vi synes det er svært gledelig at NAV lyser ut anbud for et nytt og innovativt hjelpemiddel. Det er en stor og krevende kunde og de stiller svært høye krav til produktene. Vi har jobbet med dette hjelpemiddelet i snart fem år, og nå har vi endelig nådd målet vårt. Dette er det første anbudet vi har levert til NAV og det klarer vi å vinne. Nå er vi er glade og lettet etter seks uker med intenst arbeid og flere år med produktutvikling

For Hjelpemiddelpartner AS har vært et krevende arbeide, men en lærerik prosess. Det er strenge krav til dokumentasjon for tekniske hjelpemidler. «For oss er det meste av det vi gjort helt nytt» sier salgssjefen. Verdien på hele anbudet har en estimert verdi på 330 millioner eksklusiv merverdiavgift fordelt på flere poster.

Ny og unik løftestol

Løftestolen Active Easyriser er den første løftestolen i verden som ikke går på strøm, og kan brukes uten bruk av håndkontroll. Stolen er intuitiv og enkel i bruk, slik at enda flere kan mestre det å bruke en løftestol selv. Stolen med oppreisingsfunksjon løser en av de store utfordringene mange møter på et tidspunkt i livet – å reise seg selv fra godstolen på tross av funksjonsnedsettelser. For å benytte Active Easyriser er det tilstrekkelig å lene seg framover, så hjelper stolen deg opp. Du kan med andre ord reise deg akkurat slik du alltid har gjort når du skal reise deg.

«De tradisjonelle løftestolene på markedet er store og tunge, samt at de krever strøm og mestring av en håndkontroll. Ikke alle behov for en slik avansert løftestol med mange elektriske funksjoner. Slik sett har det vært et hull i markedet som vi nå skal fylle – til glede for mange som har behov for en enkel løftestol», sier Bjørnson.

Active Easyriser er produsert i Sverige, og Hjelpemiddelpartner AS har vært med å utvikle stolen slik den fremstår i dag. Det har vært en spennende reise og et tett samarbeid i sammen med en svensk produsent av kvalitetsmøbler.

Løftestolen har blitt godt mottatt siden den ble lansert. Både institusjoner, privatpersoner og NAV Hjelpemiddelsentral har allerede kjøpt inn stolen over flere år. Frem til nå har det vært vanskelig å få innvilget søknad om løftestolen siden Hjelpemiddelpartner ikke har hatt avtale med NAV, men det er altså endret nå.

Godt rigget for videre vekst

1. mai trer anbudet i kraft og daglig leder Thomas Falch Eide forteller at de gleder seg, han sier:
Ved oppstart av anbudet skal vi ut å vise løftestolene for alle landets hjelpemiddelsentraler som er representert i alle fylker. Vi har et unikt og godt hjelpemiddel som løser en utfordring på en ny og enkel måte. Tilbakemeldinger fra ergoterapeuter og fysioterapeut gjør oss trygge på at dette er et hjelpemiddel som har vært savnet i markedet. Vi løser utfordringer mange lever med på en mye enklere måte enn tidligere løsninger.

Hjelpemiddelpartner AS er godt rigget for vekst og ser lyst på fremtiden. Falch Eide presiserer at alle ansatte i firmaet har bidratt med sin kompetanse i anbudet, og det viser at firmaet er riktig rigget for fremtidige anbud. – Kontrakten er et håndfast bevis på at vi har lykkes. Det er spesielt kjekt at et lite gründerfirma kan utfordre et etablert marked preget av store aktører, sier Falch Eide.

Oppstarten for løftestolanbudet er 1. mai 2022,- nøyaktig (på dagen) 5 år etter Falch Eide sin første arbeidsdag i Hjelpemiddelpartner. – Dette er den beste jubileumspresangen jeg kunne ha fått, sier Falch Eide. Kontrakten med NAV gjelder for to år og kan forlenges med 1 + 1 år.

Hjelpemiddelpartner AS driver også nettbutikken www.velferdsbutikken.no hvor man som privatperson blant annet kan få kjøpt Active Easyriser.

F.v. Katrine Anita Heggelund, Thomas Falch Eide, Ingeborg Ødven, Therese von hallas
Foto: Jan Nik. Hansen
F.v. Daglig leder Thomas Falch Eide og Salgssjef Fred Bjørnson
F.v. Daglig leder Thomas Falch Eide og Salgssjef Fred Bjørnson
Active Easyriser
Active Easyriser