Problem med å reise deg fra godstolen?

– Her er 5 tips som kan hjelpe deg.

Ofte er det de lave godstoler som ofte gir størst utfordring. Dette gjør at det kreves mer av muskulaturen for å reise seg. Dette kan føre til at man reiser seg mindre, eller lar være å reise seg i det hele.

I dag vet vi at det å bevege seg ofte er bra for helsen vår, og ikke minst viktig for å klare daglige gjøremål. Lavere aktivitet får med andre ord negativ innvirkning for vår egen helse.

Bilde: Active EasyRiser video, hjelpemiddelpartner.no 

Dersom man bor i sammen med noen, kan man få hjelp. Men i dagliglivet ønsker de fleste å klare seg selv. Tunge løft kan også føre til belastningslidelser for de som skal hjelpe til.

5 råd som kan gjøre det enklere å reise seg

  1. Tren regelmessig og ikke bli for stillesittende. God styrke i beina er viktig. Å gå i trapp er bra for både balanse og styrken i beina. Hent inspirasjon
  2. Prøv å bygge opp eksisterende stol med en pute eller 2 i setet. Dette kan gjør at man kommer litt høyere opp, noe som krever mindre styrke i beina.
  3. Det er også mulig å bygge opp godstolen med forhøyningsklosser. Det er ofte tyngst for kroppen å løfte seg opp de 5-10 første centimeterne. Derfor trenger ikke klossene være noe høyere. Ulike typer forhøyningsklosser kan du se ved å klikke her.
  4. Bytt ut godstolen med en stol som har høyere sete. Noen stoler kan man stille på i høyden. Se gjerne et eksempel på løftestolen i neste punkt.
  5. Dersom disse tiltakene ikke hjelper finnes det en rekke løftestoler som er utviklet for akkurat dette. Løftestolen Active Easyriser fra Hjelpemiddelpartner er en av de enkleste løftestolene på markedet. Løftestolen kan brukes både på institusjon og i private hjem, og kommer i mange farger og stoffkvaliteter. Løftestolen går ikke på strøm, og kan betjenes uten håndkontroll. Dette gjør at flere kan meste å bruke løftestolen selv, uten å lære noe nytt. Les mer om denne og se video her.

Løftestolen Active Easyriser