Active Support Backup

Active Support Backup

Forebygging av feilstillinger

Produktet kan søkes NAV Hjelpemiddelsentral.

Active Support Backup Hms.nr.213259

Ekstra trekk til Active Support Backup Hms.nr.313907

Utprøvingskit Backup 5 ulike modeller fra barn 0 år til voksenstørrelse Art.nr. 2600-5

Forebygging av feilstillinger
Barn og voksne med redusert funksjonsevne etter skade og/eller sykdom kan har utfordringer med symmetri (f.eks. CP, ALS, MS og hjerneslag). Active Support Backup er utviklet for de som har nedsatt mulighet for egenbevegelse og er i fare for å utvikle feilstillinger. Mange timer i liggende eller sittende vil øke sjansen for å påvirke kroppsholdningen.
Det er ofte enklest å posisjonere brukere i liggende. Denne stillingen tilbringer også mange brukere i flere timer. Active Support Backup gir en behagelig posisjonering for både barn, unge voksne og andre som er i faresonen for å utvikle feilstillinger.
Personer som har utfordringer med å sitte oppreist vil ha god effekt av Active Support Backup, siden puten bidrar til å stabilisere både bekken og truncus.

Økt livskvalitet og bedre forutsetning for aktivitet
Arbeider man med posisjonering over tid er sjansen for å utvikle feilstillinger mindre, og muligheten for aktivitet øker. En slik tilnærming vil kunne gi brukeren bedre forutsetning for aktivitetsutførelse, mindre smerter og bedre søvn. For mange kan det også redusere behovet for hjelpemidler på sikt.

Active Support Backup -24 timers posisjonering
Active Support Backup kan inngå i et 24 -timers posisjoneringsprogram med utgangspunkt i liggende og sittende. For å gi optimal støtte er det viktig at man får støtten tett på kroppen og jevnt fordelt. Dette kan være vanskelig å oppnå gjennom standardiserte produkter. Derfor blir Active Support Backup sydd etter hver enkelt brukers mål.

Enkel og brukervennlig
Enten du sitter eller ligger i puten vil den stabile symmetriske stillingen i Active Support opprettholdes av brukers egenvekt. Puten er lett og enkel å ta med seg fra sted til sted, og kan brukes i de fleste senger, madrasser, stoler og seter. Puten er svært enkel å rengjøre. Les mer «Praktisk informasjon» lenger ned på siden.

Vi anbefaler at ergo- eller fysioterapeuter (eller andre med god faglig innsikt) tar mål for å sikre riktig størrelse på hvert eksemplar av Active Support Backup.
Skjema for måltaking finner du nederst under «dokumenter» på denne siden. Her finner du også en hurtigguide for riktig bruk av puten.

Tilbehør
Ekstra trekk Active Support Backup art.nr. 2600-1

Praktisk informasjon

Puten er laget av et mykt stoff av høy kvalitet med teflonoverflate. Dette gjør puten lett å rengjøre og fjerne flekker fra.
Putetrekk er 80% polyester og 20% bomull og har en innebygd glidelås som gjør at dekselet kan vaskes og vaskes separat. Innerlommen er laget av 100% bomull.
Selve innholdet består av små polystyrenperler. Disse gir en solid trykkfordelende støtte, samtidig som det gjør det enkelt å tilpasse seg kroppen. For å få den perfekte støtten kan det være nødvendig å ta noen av perlene ut.

Putetrekket kan vaskes på 30 grader på et mildt program.

bara-hjelpemiddelpartner.png

Historien bak putene

I 2002 oppsto ideen om de første putene i serien. På den tiden hadde en nær slektning til den islandske ergoterapeuten BJARGEY INGÓLFSDÓTTIR fått ALS sykdom, og puten ble spesielt designet for ham som armstøtte i rullestolen. Puten viste seg å være så god at det ble satt i gang en grundig videreutvikling av puten i samarbeid med både brukere og helsepersonell. Bokstavelig talt har man høstet fruktene av dette arbeidet og resultatet ble Active Support-The Apple og Active Support -The Pear (og Active Handpad).


Active support – The apple

Klikk her for å gå til produktActive Support – The Pear

Klikk her for å gå til produktActive Handpad – Riktig posisjonering muliggjør aktivitet!

Klikk her for å gå til produktActive Oral Clean

Klikk her for å gå til produkt

Hjelpemiddeldatabasen
Lev-artnr. 2600

MATERIALE
Active Support Backup er laget av høykvalitets materiale som kalles Comfort + fra det danske selskapet Gabriel. Materialet tåler godt hyppig bruk og vasking, det er permanent antistatisk og flammehemmende og er miljøvennlig.

Putetrekk (Comfort + materiale) er 88% polyester og 12% polyuretan.Det indre materialet som inneholder fyllingen er hvitt og laget av 100% bomull.

Fyllmateriale
Det indre materialet består av små polystyrenperler som gir solid støtte og er lette å tilpasse til kroppen. For at du skal få den perfekte støtten som kroppen trenger kan fyllingsvolumet justeres ved å ta ut noen av perlene. De kan fylles på senere hvis det er nødvendig.

Vaskeanvisning
De fleste flekker kan fjernes ved å børste med en børste for semsket skinn eller ved å bruke et viskelær. Alternativt kan man bruke en løsning av lunkent vann og et nøytralt vaskemiddel.

OBS: Det er viktig å fjerne de indre putene med polystyrenperlene før du vasker puten.

 Vi anbefaler at trekket vaskes ved 40 grader.

Putetrekket kan også vaskes ved maks 74 grader, men det reduserer materialets brannhemmende evne.

Her kan du lese mer om komfort + materialet.
https://www.gabriel.dk/en/fabrics/textile/Comfortplus/30844

Vekt og størrelse
Active Support Backup er alltid skreddersydd for å passe perfekt til hver bruker og derfor lages det ikke i noen forhåndsdefinerte størrelser.

Puten er lett og bærbar og veier sjelden mer enn 700 gram når den er skreddersydd for å passe til en voksen person.