Active Raptor G2 – gjør sjøen tilgjengelig for flere!

Active Raptor G2

– Gjør sjøen tilgjengelig for flere!

Produktet kan søkes NAV Hjelpemiddelsentral.

Hms.nr.252471 – Kajakk
Hms.nr.252472 – Padleårer
Hms.nr.253651 – Transporthjul for kajakk (tilpasset Active Raptor G2)

Vi anbefaler å se video:

Kajakk er en av de mest voksende friluftsaktivitetene i Norge. Active Raptor G2 kajakk er beregnet for både barn og voksne som ønsker å komme seg ut i naturen, men som har behov for mer stabilitet og tilpassede løsninger enn de som finnes i ordinære kajakker.

Flere kan komme seg om bord selv
De som har nedsatt muskelstyrke eller bevegelighet kan oppleve utfordringer med å forflytte seg over i ordinære kajakker, og komme seg på plass nedi kajakken. Active Raptor G2 er en stabil «Sit on top» kajakk som er utviklet for å gjøre på- og avstigingen lettere. Det høye standardsetet gjør det mulig for flere å sette seg ned i kajakken både fra bryggekanten og fra stranden, og gjør det langt lettere å reise seg.

Tryggere fra land til sjø
Selve skroget til Raptor Kajakk G2 skiller seg fra ordinære kajakker. Skroget er utformet som en katamaran i bakkant, noe som gjør kajakken stabil ved forflytning, men også når man møter bølger. For brukere med nedsatt stabilitet i overkroppen vil det være ekstra viktig å få mest mulig stabilitet fra kajakken.

Både armer og bein som drivkraft
Active Raptor Kajakk kan benyttes enten ved bruk av bein, eller med vanlige padleåre. For brukere med muskelsvekkelser eller andre funksjonsnedsettelser kan man enkelt velge mellom å bruke beina eller armene for å komme seg fram. Det krever svært lite kraft i bein for å få nødvendig kraft for å få nødvendig framdrift. Tråpedalene kan enkelt tilpasses ulike beinlengder, og kan derfor benyttes av både barn og voksne. Selve kajakken er utstyrt med en liten spake som man kan manøvrere kajakken, enten man padler med armene eller beina. Selve spaken sitter kroppsnært og er relativ enkelt tilgjengelig for de fleste.

Lasteplass
For enkelte brukere vil det være aktuelt å ta med seg nødvendig utstyr på lengre turer som f.eks en manuell rullestol. Det er god plass til å transportere en sammenleggbar rullestol i bakkant av setet på Active Raptor G2. Utstyr og last sikres enkelt med lett integrerte lastestropper.

Lagring av verdisaker
Mellom beina til padler finner man et oppbevaringsrom som enkelt kan betjenes med et grep. Her kan man legge mobil, nøkler, medisiner eller andre saker som man ikke vil skal bli utsatt for sjøsprøyt eller regn.

Tilbehør:

  • Transporthjul (spesialtilpasset Raptor G2)
  • Padleårer
  • Lettvekts padleårer

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon!

  • Hjelpemiddeldatabasen
  • Dokumenter
  • Se video