Active Oral Clean

Active Oral clean

– Active Oral Clean er spesiallaget for barn og voksne som har nedsatt funksjonsvikt i munn og svelg.

Produktet kan søkes NAV Hjelpemiddelsentral.

For barn og voksne

Active Oral Clean Hms.nr. 269341
Suppleringspakke 4 børster, oppsamlerpose og slange Hms.nr. 290063

Faller ikke inn under 
«Tilskuddsordning for rimelige hjelpemidler»,
Søkes på ordinær måte som personlig hjelpemiddel.  

 

Vi anbefaler å se video

Active Oral Clean – Elektrisk tannbørste med sug- spesielt utviklet for dem med nedsatt svelgfunksjon

God tannhelse er viktig for god livskvalitet. Det handler om å være smertefri og ivareta munnens funksjoner til å spise og snakke i hverdagen.

Det er ikke alle som har mulighet å få pusset tennene sine ved en vask. Active Oral Clean er spesiallaget for barn og voksne som har nedsatt funksjonsvikt i munn og svelg. Svelgevansker kan oppstå som følge av en rekke sykdommer og tilstander. Eksempler på sykdommer som kan medføre svelgevansker er hjerneslag, hjernesvulst, multippel sklerose, amyotrofisk lateralsklerose (ALS), Parkinson, cerebral parese og demens.

Også de med svekket almenntilstand kan oppleve svelgevansker. De som har svelgevansker som følger av gradvis fremskridende sykdom vil ofte gradvis forverres.

 

Å pusse tennene til barn og eldre med funksjonsnedsettelser kan være utfordrende enten de sitter eller ligger. Nedsatt svelgfunksjon og problemer med å spytte ut væske kan gi risiko for å «svelge vrangt» og man kan oppleve kvelningsfornemmelse. Munnstell kan derfor bli en forsømt oppgave når man vet at det er ubehagelig for bruker. For helsepersonell og pårørende kan det være svært tidkrevende og vanskelig å utføre dette på en god måte. 

En enklere og bedre hverdag

Active Oral Clean er den første elektriske tannbørsten med sugefunksjon og LED-lys i tannbørstehode. Den er ett prisvinnende og innovativt hjelpemiddel som kan hjelpe mennesker som har vanskeligheter for å svelge.

Tannbørstens unike sugefunksjon, som raskt suger opp vann og tannkrem i munnen, kan være med på å gi personer som har problem med svelging en bedre opplevelse av munnstell. Det blir også lettere for omsorgspersoner å utføre munnstell.

Hvordan virker Active Oral Clean?

Active Oral Clean har en innebygget sugefunksjon i tannbørstehodet, som kan suge opp til 500 ml i minuttet, noe som gjør at væsken fjernes hurtig fra munnen. Væsken blir sugd opp gjennom tannbørsten og går gjennom en slange over i en plastpose som kan romme opp til 700 ml. Posen kan enkelt tømmes og deretter skylles. Led-lyset gjør at man får god oversikt over munnhulen, det gjør det lett å inspisere tannstatus og munnhulens generelle tilstand.

Det fins flere fordeler med å bruke en elektrisk tannbørste. Den er mer effektiv enn en manuell tannbørste. Den soniske vibreringen sikrer en bedre rengjøring og en skånsom massasje av tannkjøttet.

Fordeler med Active Oral Clean

 • Active Oral Clean er en mobil elektrisk tannbørste med sug som bidrar til å gjøre hverdagen bedre for både brukere, pårørende og helsepersonell
 • Den bidrar til at omsorgspersoner enklere kan utføre godt munnstell. Godt munnstell kan forebygge alvorlige helsetilstander
 • Den er lett å ta med seg, noe som gjør at man kan få pusset tennene hvor man vil.
 • For barn og voksne
 • Enkel i bruk

Dette inneholder pakken:

 • 1 stk. Active Oral Clean sonisk, elektrisk tannbørste
 • 1 foldbar pose til sugefunksjon med nylonstropp og karabinkrok til oppheng under bruk
 • Active Oral Clean inneholder 1 stk. oppladbart lithium-ion batteri 1,6 Ah
 • 1 håndleddstropp til tannbørstekomponent
 • 1 rensebørste til tannbørstekomponent
 • 1 ladeledning (USB) og ladekontakt
 • 2 utskiftbare tannbørstehoder
 • 1 slange til sugefunksjon

CE-sertifisert

NB! Det bør benyttes flytende tanngel med fluor. Tanngel kan kjøpes på nettet. Om man ikke får tak i dette kan man bruke tannkrem uten SLS (natriumlaurylsulfat), eksempelvis Zendium.

**Vi anbefaler å bestille med suppleringspakke art.nr.2800-2 (4 ekstra børstehoder, ekstra slange og pose).


Active Support Backup

Klikk her for å gå til produkt

Hjelpemiddeldatabasen
Lev.art.nr 2800-1

CE- godkjent

Suppleringspakke Active Oral Clean
(4 tannbørster, ekstra pose + slange)
Art.nr. 2800-2