Active Handpad

Active Handpad

Riktig posisjonering muliggjør aktivitet!

Produktet kan søkes NAV Hjelpemiddelsentral.

Hms.nr.239419

Forebygger feilstillinger og muliggjør aktivitet!
God posisjonering er en forutsetning for aktivitet for mange brukergrupper. Våre posisjoneringsputer kan bidra til at brukere med nedsatt muskelkraft, smerter eller bevegelsesvansker kan få bruke hendene sine i daglige aktiviteter. Putene er utviklet for å gi både støtte og stabilitet for de som sitter eller ligger store deler av dagen, og for mange vil de også kunne være et godt alternativ for bord i rullestol.

Active Handpad er innovativ pute designet for både barn og voksne som sitter mye og skal bruke armene aktivt i hverdagen. Dersom man sitter mye vil man være ekstra eksponert for belastning i nakke, skulder og armer. Active Handpad er spesielt utviklet for å forebygge uheldige muskelspenninger. Ved å løfte vekten bort fra skuldrene kan flere få mulighet til å være mer aktive over tid, uten å oppleve slitasjeskader og smerter i skulder og nakke.

Individuell tilpasning

Active Handpad er en lett og kompakt pute som er spesielt utviklet for å passe i smale seter og rullestoler. Det er mulig å få støtte for armene lengre opp mot ansiktet ved å plassere puten i vertikal stilling på fanget (se bildet). Active Handpad er tilgjengelig i tre bredder for å passe de fleste rullestoler: 40, 45 og 50 cm. Puten er lett og bærbar. På den ene siden er det en stropp / håndtak for at man kan henge puten på rullestolen.

Modeller

Støtteputen er også tilgjengelige i to andre modeller – Active Support «The Apple» og Active Support «The Pear», som begge er spesielt gode når du sitter og utfører daglige aktiviteter.

Praktisk informasjon

Puten er laget av et mykt stoff av høy kvalitet med teflonoverflate. Dette gjør puten lett å rengjøre og fjerne flekker fra.
Putetrekk er 80% polyester og 20% bomull og har en innebygd glidelås som gjør at dekselet kan vaskes og vaskes separat. Innerlommen er laget av 100% bomull.
Selve innholdet består av små polystyrenperler. Disse gir en solid trykkfordelende støtte, samtidig som det gjør det enkelt å tilpasse seg kroppen. For å få den perfekte støtten kan det være nødvendig å ta noen av perlene ut.

Putetrekket kan vaskes på 30 grader på et mildt program.

bara-hjelpemiddelpartner.png

Historien bak putene

I 2002 oppsto ideen om de første putene i serien. På den tiden hadde en nær slektning til den islandske ergoterapeuten BJARGEY INGÓLFSDÓTTIR fått ALS sykdom, og puten ble spesielt designet for ham som armstøtte i rullestolen. Puten viste seg å være så god at det ble satt i gang en grundig videreutvikling av puten i samarbeid med både brukere og helsepersonell. Bokstavelig talt har man høstet fruktene av dette arbeidet og resultatet ble Active Support-The Apple og Active Support -The Pear (og Active Handpad).