Active EasyRiser – betjenes uten håndkontroll!

Kjøpe produktet privat?  Besøk velferdsbutikken.no
Produktet kan søkes NAV Hjelpemiddelsentral.
Active Easyriser Light (for brukere under 80 kg).  Hms.nr 239900
Active Easyriser Strong (for brukere over 80 kg). Hms.nr 236421
Nyhet! Active Easyriser Extra Light (for brukere under 60 kg). Hms.nr 244819
Farge 77 JAVA (om ikke annet er oppgitt)

En ny generasjon løftestoler.
Tradisjonelle løftestoler stiller krav til at brukeren skal ha god håndmotorikk, godt syn og evne til å lære seg de ulike symbolene på en håndkontroll. Dette slipper man med Active Easyriser. Vår innovative løsning gjør det mulig for enda flere å kunne betjene en løftestol selv. Active Easyriser er en helt ny generasjon av smarte løftestoler. Vi er stolte av å lansere den eneste løftestolen som ikke betjenes med håndkontroll.

Aktivt løft – en helt ny måte å reise seg på!
Den smarte løftefunksjonen blir aktivert når brukeren tar initiativ til å reise seg opp. Løftefunksjonen gir umiddelbart hjelp når brukeren lener overkroppen sin forover. Bruker får da tilført nødvendig støtte til å kunne reise seg selv. Mange av de som har utfordringer med å reise seg, vil også ha vansker med å sette seg ned på en trygg måte. Den innebygde demperen forhindrer at brukeren «deiser» ned i stolen, slik mange opplever med ordinære stoler. Active Easyriser gjør at brukeren får være med å bidra med egen kraft til å reise seg. Vi kaller det et aktivt løft. Ved behov kan hver enkelt stol stilles inn slik at man kan få mer eller mindre hjelp om brukers behov skulle endre seg (hurtigkobling).

Aktive og selvstendig i eget hjem.
De fleste ønsker å bo hjemme så lenge som mulig, – det handler om å være selvhjulpen. Ofte er det pårørende som må stille opp når brukeren trenger hjelp til å reise seg. Dette kan føre til mange tunge løft som er skadelig for både bruker og pårørende. Det er ofte kritisk viktig at ikke de nærmeste pårørende blir overbelastet, da kan begge to bli pleietrengende, – og det blir mer utfordrende å bo hjemme. Active Easyriser har et nytt og moderne design og vil passe godt inn i de fleste hjem med hele 20 fargekombinasjoner.

Fargevalg til stoff

Institusjon- aktive eldre og friske ansatte.
De som må vente på hjelp for å reise seg vil gå mindre. Active Easyriser kan gjøre at flere eldre kan reise seg opp å gå når de selv ønsker. Dette vil gi de langt bedre livskvalitet, og spare helsepersonell for både tid og tunge løft. Mange institusjoner kan ha stor glede av skifte ut gamle stoler med Active Easyriser. Stolen stimulerer til bevegelse og liv på avdelingen! Vi har utviklet løsninger som gjør at stolen også kan brukes av som har kognitive utfordringer (f. eks demens). Stolen leveres med inkotrekk på nedre del av ryggen, og man kan bestille standard pute med inkotrekk.
Ta gjerne kontakt med oss for tilbud til din institusjon!

*Active Easyriser kan leveres i trekk som tåler daglig bruk av sprit for rengjøring.

Flere praktiske fordeler
Active Easyriser tar liten plass og har lav egenvekt. Dette gjør at den egner seg svært godt i mindre institusjonsrom eller små stuer. Stolen veier bare 22 kg som gjør den enkel å flytte ved f. eks vasking. Hele stoffet i løftestolen kan enkelt tas av og byttes helt, noe som kan være hensiktsmessig for hjelpemiddelsentraler som resirkulerer stoler. For institusjoner kan det det være nyttig å vite at hele stoffet i stolen kan vaskes på 60 grader.

*Færre feilkilder.Siden Active Easyriser ikke er avhengig av stikkontakt kan den plasseres hvor som helst i et rom. Uten håndkontroll, ledninger og strøm vil Active Easyriser ha langt færre feilkilder enn tradisjonelle elektriske løftestoler.

Standardløsninger

 • Regulering av sittehøyde uten verktøy. Stolbein kan individuelt tilpasses
 • Inkontinenstrekk kledd oppover rygg (til 20 cm over setepute)
 • Utsparing i setebunn

Tilbehør/muligheter

 • Inkontinenstrekk
 • Nakkepute
 • Ledsagermontert mekanisme for aktivering av oppreisningfunksjon
 • Leveres i hele 20 farger kostnadsfritt
 • «Ekstra lett versjon» for brukere under 60 kg. «Ekstra strong» versjon for brukere over 120 kg

Sittehøyden kan enkelt justeres uten bruk av verktøy. De fire bena på stolen kan stilles individuelt, og på denne måte kan også stoles tiltes lett bakover om ønskelig. Sittehøyde målt i forkant er 36-54 cm. Maks sittebredde 51 cm.

Hvorfor Active Easyriser?

 • Flere brukere kan betjene en løftestol selv uten fjernkontroll
 • Intuitiv i bruk (for både bruker og pårørende)
 • Bruker blir selvhjulpen i hverdagen

Vi anbefaler og se video:
Kontakt oss for en hyggelig prat, produktdemonstrasjon eller tilbud!

Hvordan søke om hjelpemidler?