Active EasyRiser – betjenes uten håndkontroll!

Kjøpe produktet privat?  Besøk velferdsbutikken.no
Produktet kan søkes NAV Hjelpemiddelsentral.
Active Easyriser Extra Light (for brukere under 60 kg).  Hms.nr 244819
Active Easyriser
Light (for brukere under 80 kg).  Hms.nr 239900

Active Easyriser Strong (for brukere over 80 kg). Hms.nr 236421
Farge 77 JAVA (om ikke annet er oppgitt)

 

En ny generasjon løftestoler.
Tradisjonelle løftestoler stiller krav til at brukeren må ha god håndmotorikk, godt syn og evne til å lære seg de ulike symbolene på en håndkontroll. Dette slipper man med Active Easyriser. Vår innovative løsning gjør det mulig for enda flere å kunne betjene en løftestol selv. Active Easyriser er en helt ny generasjon av smarte løftestoler som tar liten plass og har lav egenvekt. Vi er stolte av å lansere den eneste løftestolen som kan betjenes uten håndkontroll.

Aktivt løft – en helt ny måte å reise seg på!
Den smarte løftefunksjonen blir aktivert når brukeren tar initiativ til å reise seg opp. Løftefunksjonen gir umiddelbart hjelp når brukeren lener overkroppen sin forover. Bruker får tilført nødvendig kraft til å kunne reise seg selv. Mange av de som har utfordringer med å reise seg, vil også ha vansker med å sette seg ned på en trygg måte. Den innebygde demperen forhindrer at brukeren «deiser» ned i stolen, slik mange opplever med ordinære stoler.
Active Easyriser gjør at brukeren får være med å bidra med egen kraft til å reise seg. Vi kaller det et aktivt løft. Ved behov kan hver enkelt stol stilles inn slik at man kan få mer eller mindre hjelp om brukers behov skulle endre seg (hurtigkobling).

Aktive og selvstendig i eget hjem.
De fleste ønsker å bo hjemme så lenge som mulig, – det handler om å være selvhjulpen. Ofte er det pårørende som må stille opp når brukeren trenger hjelp til å reise seg. Dette kan føre til mange tunge løft som er skadelig for både bruker og pårørende. Det er ofte kritisk viktig at ikke de nærmeste pårørende blir overbelastet, da kan flere bli pleietrengende, – og det blir mer utfordrende å bo hjemme. Active Easyriser har et nytt og moderne design og vil passe godt inn i de fleste hjem med hele 20 fargekombinasjoner.

Fargevalg til stoff

En lett stol som krever liten plass
Active Easyriser tar liten plass og har lav egenvekt. Dette gjør at den egner seg svært godt i mindre institusjonsrom eller små stuer. Stolen veier bare 22 kg som gjør den enkel å flytte ved
f. eks. vasking av gulv. Stoffet i løftestolen kan enkelt tas av og vaskes eller byttes helt, noe som kan være hensiktsmessig for hjelpemiddelsentraler som resirkulerer stoler. For institusjoner kan det det være nyttig å vite at alt trekker i stolen tåler vask på 60 grader og kan leveres i alternative trekk.

*Færre feilkilder. Siden Active Easyriser ikke er avhengig av stikkontakt kan den plasseres hvor som helst i et rom. Uten håndkontroll, ledninger og strøm vil Active Easyriser ha langt færre feilkilder enn tradisjonelle elektriske løftestoler. 

Institusjon- aktive eldre og færre tunge løft for ansatte.

Brukere som må vente på hjelp for å reise seg vil bevege seg mindre. Active Easyriser gjør at flere eldre kan reise seg opp å gå når de selv ønsker. Dette vil gi de bedre livskvalitet, og sparer helsepersonell for både tid og tunge løft. Mange institusjoner kan ha stor glede av å skifte ut gamle stoler med Active Easyriser. Stolen stimulerer til bevegelse og liv på avdelingen! Vi har utviklet løsninger som gjør at stolen også kan brukes av brukere som har kognitive utfordringer (f. eks demens). Stolen leveres standard med inkontinenstrekk på nedre del av ryggen, og man kan bestille en egen sittepute med inkontinenstrekk. Ta gjerne kontakt med oss for tilbud til din institusjon.

*Active Easyriser kan leveres i trekk som tåler daglig bruk av sprit for rengjøring

Standardløsninger

  • Regulering av sittehøyde uten verktøy. Stolbein kan individuelt tilpasses.
  • Inkontinenstrekk kledd oppover rygg (til 20 cm over setepute)
  • Utsparing i setebunn (viktig for de som bruker puter med luft)
  • Justerbar nakkepute

Tilbehør/muligheter

  • Inkontinenstrekk setepute
  • Mekanisme for låsing av løftefunksjon bak (f. eks demens).
  • Leveres i hele 20 farger kostnadsfritt (kan bytes ut på hele stolen)

Teknisk data

Passer for brukere med lårlengde 44-56. Sittehøyden kan enkelt justeres uten bruk av verktøy. De fire bena på stolen kan stilles individuelt, og på denne måte kan også stoles tiltes lett bakover om ønskelig. Sittehøyde målt i forkant er 36-54 cm. Maks sittebredde 51 cm.

Hvorfor Active Easyriser?

  • Flere brukere kan betjene en løftestol selv uten håndkontroll
  • Intuitiv i bruk (for både bruker og pårørende)
  • Bruker blir selvhjulpen i hverdagen

Vi anbefaler og se video:
Kontakt oss for en hyggelig prat, produktdemonstrasjon eller tilbud!

Hvordan søke om hjelpemidler?