Active Sitwalk 1-2-3! Friheten til å velge
Produktet kan søkes NAV Hjelpemiddelsentral.
Leveres i farge sort som standard

Hovedformålet med Active Sitwalk 1-2-3 er at brukeren skal bli mer selvstendig, og få flere muligheter til egenaktivitet. Active Sitwalk 1-2-3 er utviklet med tanke på å gi ekstra god stabilitet, slik at brukeren trygt kan bevege seg både inne og utendørs. Active Sitwalk 1-2-3 er et nytt frittstående hjelpemiddel og er ikke sammenlignbar med f. eks en rullator eller en rullestol. Ekstra store hjul gir svært god framkommelighet og gode trillegenskaper.

De fleste av oss gleder seg over friheten vi har til å bevege oss hjemmet, i samfunnet og ute i naturen, uten å være avhengig av andre. For de som har utfordringer med å gå kan det ofte være vanskelig å finne rett hjelpemiddel. Dagsform og miljøet vi befinner oss er variabler som gjør at det kan være vanskelig å velge. Ofte er ikke ett hjelpemiddel nok for å dekke det fulle behovet. Valg av feil løsning kan føre til at flere får begrenset sin frihet. Active Sitwalk 1-2-3 er et flerbruks ganghjelpemiddel som gjør at man slipper å velge. Man har hele 3 ulike måter å bruke den på, – gå selv, trille selv (føtter eller armer), eller bli trillet av andre ved behov. Der hvor man tidligere må ha med seg både rullestol og rullator, kan noen klare seg med ett hjelpemiddel. Active Sitwalk 1-2-3 har store hjul som passer spesielt godt for nordiske forhold med snø, kupert terreng og ujevnt underlag.

1 – Gå 

Active Sitwalk 1-2-3 er både en rullestol og en rullator i ett og samme produkt. Den virker som en rullator og gir god støtte når bruker går. I kombinasjon med de store hjulene er den enkel å manøvrere. Man kan lett snu seg 360 grader rundt med Active Sitwalk 1-2-3.

2 – Trille selv

Du kan også trille og sitte på Active Sitwalk 1-2-3. Ved å snu seg rundt kan man sette seg ned trygt ned på Active Sitwalk 1-2-3. Da har man både et sete å hvile på og den virker som en vanlig rullestol. Velg mellom å trille med hendene, bruke føttene til å dra seg eller begge deler samtidig.

3 – Trillet av ledsager

Ved behov kan bruker også bli trillet av ledsager. Ved å vri håndtakene rundt kan ledsager enkelt skyve bruker ved behov.

  • Store hjul som gjør det enklere å forsere hinder
  • Kan enkelt legges sammen for transport
  • Alternative dekk for aktiv utebruk
  • Standard med navbremser

Rehabilitering

Sitwalk 1-2-3 er et hjelpemiddel som kan brukes som en del av et rehabiliteringsforløp. I en tidlig fase vil det for mange være aktuelt med en rullestol. Lenger ut i rehabiliteringsfasen vil behovet kunne endre seg, og behovet for et ganghjelpemiddel bli mer aktuelt.

Vi anbefaler terrenghjul art.nr. 6000-2 for utendørsbruk (ikke standard)

 

Hjelpemiddeldatabasen

 

Maks brukervekt 150 kg
Brukerhøyde 150-197 cm
Maks sittebredde 68,5
Totalt bredde 68,5 cm
Kjørehåndtak justering 81-91 cm
CE- godkjent

 

Terrenghjul art.nr. 6000-2

Hvordan søke om hjelpemidler?

Se mer her